Hoppa till innehållet
Emma Eliasson, student ekonomie kandidat
Emma Eliasson studerar ekonomie kandidat på Luleå tekniska universitet. Foto: Melina Granberg Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Helhjärtad insats av lagkaptenen

Publicerad: 8 april 2016

Emma Eliasson, lagkapten i Luleå Hockey/MSSK och ekonomistudent på Luleå tekniska universitet, tog SM-guld när laget slog Linköping i finalen den 20 mars.

Lagkaptenen har haft en intensiv sista tid. Studier, slutspel, SM-guld och VM i Kanada – ett mästerskap där Sverige slutade femma. Emma Eliasson har precis kommit hem igen. Men hur känns det nu, drygt två veckor efter SM-guldet?

– Jag har inte hunnit landa i det ännu. Det ska bli skönt att göra det nu. Man jag kollar på bilder efter finalen och önskar att andra damhockeyspelare fick uppleva samma sak. Det var ruskigt häftigt.

Stödet från fansen beskriver hon som helt otroligt, en ömsesidig kärlek som uppstod tidigt under säsongen.

– Vi hade aldrig räknat med att få det stöd som vi har fått. Inte visste vi att vi skulle väcka sån uppmärksamhet och att fansen skulle tycka om, och vilja gå på, den hockey som vi spelar. Vi är sjukt glada för det.

Lever ett annorlunda studentliv

Nu är Emma Eliasson inne på sin andra termin. Hon är nöjd med sitt studieval och att plugga visade sig vara riktigt roligt.

– Jag trodde inte det, men det är fantastiskt kul. Ekonomi är brett. Jag lär mig nya saker varje dag, termer jag aldrig hört talas om tidigare. Jag får en större portfölj av kunskap, en större värld. Efter min examen vill jag jobba med marknadsföring. Det är något jag funderat på de senaste fem åren.

Att kombinera skolan med hockeyn har varit relativt oproblematiskt. Men heltidsstudier och minst fyra timmars träning varje dag kräver proffsplanering och självdisciplin.

– Min säsong varit väldigt speciell med mycket landslagsspel. Men många skoluppgifter går att göra via datorn, så det har funkat riktigt bra.

Under slutspelet fick Emma Eliasson hjälp av studievägledaren med att möblera om i kurserna, för att kunna studera på halvtid.

– Det har varit kanon att kunna gå ner i halvtid under den intensiva vårdperioden. Då blir inget halvhjärtat. Det var viktigt för mig så det är jag otroligt tacksam för. Nu blir det fullt fokus på studierna och så ska jag försöka unna mig lite roligt också, avslutar Emma Eliasson.

Taggar