Sipstrim_charlotte_andersson
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Charlotte Andersson invald i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien

Publicerad: 28 november 2018

Charlotte Andersson är biträdande professor i processmetallurgi på universitetet och var tidigare programchef för det strategiska innovationsprogrammet SIP STRIM, för att stärka svensk gruv och metallproducerande industri.

Jag är mycket glad och hedrad över att ha blivit invald som ledamot i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, och ser fram emot att få delta i arbetet med att främja ingenjörsvetenskaperna och att öka kunskapen om mineral och metaller i samhället, säger Charlotte Andersson.

Charlotte Andersson forskar bland annat om pelletisering inom HYBRIT (Hydrogen Breakthrough Ironmaking Technology), ett samarbete mellan SSAB, Vattenfall och LKAB för att framställa koldioxidneutralt stål.

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien IVA är en fristående akademi. som har "...till uppgift att till nytta för samhället främja tekniska och ekonomiska vetenskaper och näringslivets utveckling”

Charlotte Andersson

Andersson, Charlotte - Biträdande professor, Programchef

Organisation: Processmetallurgi, Mineralteknik och metallurgi, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser