HimaniPictureWeb.jpg
Foto Jonas Näsström Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Himani Siva Prasad - ny laserforskare

Publicerad: 16 juni 2017

Himani är doktorand och undersöker tillverkningsprocesser för additiv tillverkning med laser sedan januari 2017. Hon har arbetat med laservetsning med tillsatstråd (projekt VarGa) och arbetar för närvarande med additiv tillverkning med pulvermatning (projekt Agent3D). Hon har lång erfarenhet av att använda höghastighetskamera för att analysera laserprocessen.

Himani kommer från Bangalore, Indien. Hon tog sin masterexamen i internationell materialteknik (AMASE) med inriktning på tillverkningsteknik från Luleå tekniska universitet, Sverige och Saarlands universitet i Tyskland. Under 2016 presenterade hon sitt examensarbete med titeln "Selective Laser Melting of Ni-based superalloys: High Speed Imaging and process optimization". Hennes bachelorexamen är inom industriell ekonomi från BMS College of Engineering, Indien.