Jörg_Volpp.jpg
Foto Greger Wiklund Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Jörg Volpp - ny laserforskare

Publicerad: 15 juni 2017

Jörg har börjat som laserforskare vid produktionsutveckling. Han kommer till en början att arbeta med laserhärdning i STIFFCRANK-projektet och additiv tillverkning med pulvermatning i Agent3D-projektet.

Jörg kommer ursprungligen från Möglingen, Tyskland. Han tog sin examen inom maskinteknik vid universitetet i Stuttgart med fokus på laserbearbetning och processövervakning. Vid BIAS (Bremer Institut für angewandte Strahltechnik GmbH, Tyskland) arbetade han som forskare med flera laserbearbetningsprojekt. Efter att ha avslutat sin doktorsavhandling vid universitetet i Bremen, Tyskland "Nyckelhålets dynamik och stabilitet vid lasersvetsning av  djupa svetsar", började han arbeta i lasergruppen i Luleå.

Jörg kommer att arbeta med det EU-RFCS-finansierade projektet STIFFCRANK där laserhärdning används för att förbättra utmattningshållfastheten hos vevaxlar och på det BMWI-finansierade projektet Agent3D där designgränser för laserpulverprocesser kommer att identifieras.