20161219 Stephanie Robertson.jpg
Foto Greger Wiklund Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Stephanie Robertson ny laserforskare

Publicerad: 19 december 2016

Stephanie Robertson arbetar sedan en tid som doktorand inom laserbearbetning. Hon ska till att börja med arbeta inom EU-RFCS projektet OptoSteel där segheten för laserhybridsvetsade höghållfasta stål ska optimeras.

Stephanie kommer från en liten stad i New York, Horseheads och laserbearbetning är en ny inriktning för henne. Hon har studerat vid  Clarkson University, som ligger i Potsdam NY och erhöll en teknologie kandidatexamen i kemiteknik, med fokus på medicinsk teknik. Hon ändrade inriktning och det ledde henne till AMASE masterprogrammet vid LTU, som avslutades med examensarbetet "Metal Matrix Composites formed by Laser sintering". Därefter började hon vid produktionsutveckling för att påbörja sin doktorsexamen.

- Här på LTU, börjar vi med praktiskt lärande, säger Stephanie, och som student kan man utveckla ditt eget projekt, inte bara har få ett tilldelat dig. Jag gillar att vi kan fokusera så mycket på den akademiska världen och inte bara ställa in oss på att arbeta inom industrin.