Tatiana Fedina och Adrien Da Silva Foto: Greger Wiklund
Tatiana Fedina och Adrien Da Silva, nya doktorander. Foto: Greger Wiklund Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Tatiana Fedina och Adrien Da Silva, nya doktorander.

Publicerad: 27 november 2018

I november började Tatiana Fedina och Adrien Da Silva arbeta som doktorander inom laserbearbetning.
Tatiana kommer att arbeta i SPAcEMAN-projektet avseende hållbara pulver för additiv tillverkning och Adrien i SAMOA-projektet avseende additiv tillverkning av aluminium med hjälp av laser och tillsattsmaterial med tråd och pulver.

Tatiana kommer från Moskva, Ryssland. Hon tog sin kandidatexamen och magisterexamen i materialvetenskap vid National University of Science and Technology MISIS, Ryssland med fokus på pulvermetallurgi.

År 2015 presenterade hon sin magisteruppsats med titeln "Forskning av produktionsprocesser av tunga legeringar baserade på volfram med olika tillsatser". Därefter arbetade hon med kvalitetskontroll och utveckling av järnbaserade pulvermaterial.

Tatiana kommer att arbeta i SPAcEMAN-projektet avseende hållbara pulver för additiv tillverkning.

Adrien kommer från Rodez, Frankrike. Han har en generell ingenjörsexamen (jämförbar med master) från ICAM Engineering School i Toulouse där han studerade huvudsakligen mekanik och materialvetenskap för rymd- och flygindustrin.

Han gjorde sin Mémoire (jämförbar med magisteruppsats) om biokompositer vid Uleåborgs universitet, Finland och hans praktik på additiv tillverkning av metaller vid Fusia Aeroadditive i Toulouse, Frankrike.

Adrien kommer att arbeta i SAMOA-projektet avseende additiv tillverkning av aluminium med hjälp av laser och tillsattsmaterial med tråd och pulver.