Fr.v Jesper Sundqvist, Jetro Pocorni och Ramiz Matti
Fr.v Jesper Sundqvist, Jetro Pocorni och Ramiz Matti vid den 15 kW fiberlaser som är hjärtat i LTU:s laserlaboratorium

Tre nya laserforskare på plats

Publicerad: 5 december 2012

Tre nya forskarstuderande arbetar nu sedan en tid vid avdelningen; Jesper Sundqvist, Jetro Pocorni och Ramiz Matti.

Jesper kommer att arbeta med projektet PROLAS, som syftar till att vidareutveckla lasersvetstekniken för höghållfasta stål med speciellt fokus på utmattningshållfasthet. Han är en LTU-student och har gått den produktionstekniska avslutningen inom maskinprogrammet och efter det arbetat en period hos Partab i Kalix.

Jetro, kommer ursprungligen från Surinam och har tagit sin MSc vid Twente University. Han kommer att arbeta med laserskärning inom EU-projektet HALO.

Ramiz har tidigare arbetat som universitetslärare i Irak och hans arbetsområde blir också laserskärning inom HALO-projektet till att börja med.