Hoppa till innehållet
Från vänster: Anatoli Bourmistrov, Anders Nilsson, Olga Iermolenko, Frode Mellemvik och Kent Nilsson.

Handelshögskolan i Bodö samarbetar med LTU

Publicerad: 23 maj 2013

Forskare från Handelshögskolan i Bodö i Norge besökte förra veckan Luleå tekniska universitet för att utbyta erfarenheter samt diskutera framtida forskningssamarbeten.

Anders Nilsson, professor och ämnesföreträdare inom redovisning och styrning vid LTU, är den som har initierat kontakten från LTU:s sida. Han har tidigare besökt Norge och nu var det dags för Frode Mellemvik, professor i företagsekonomi och rektor över handelshögskolan i Bodö, att besöka Sverige tillsammans med kollegorna Anatoli Bourmistrov och Olga Iermolenko, professor respektive doktorand inom företagsekonomi.

Frode Mellemvik är också föreståndare för Nordområde Senteret i Bodö, en sammanslutning där projekt med inriktning på relationerna mellan Norge och Ryssland bedrivs. Fokus ligger på värdeskapande och hur man bäst tar tillvara på de naturresurser som finns, exempelvis energi och mineraler.

– LTU är känt för sin kompetens kring mineraler och har ett gott samarbete med LKAB. Ni är också duktiga på det tekniska. Vi i Bodö är bra på ekonomi och management men behöver båda benen. Därför känns LTU som en naturlig samarbetspartner för oss. Vi är intresserade av hur man kan få till system som säkerställer värdeskapande, säger Frode Mellemvik.