Hoppa till innehållet

Utvecklar forskningsämnet med långsiktigt tänk

Publicerad: 12 september 2012

Professor Anders Nilsson är ny ämnesföreträdare inom Redovisning och styrning vid Luleå tekniska universitet. Hans uppgift är att utveckla och driva ämnet framåt.

– Jag har fått ett fantastiskt jobb som också är förpliktigande. Det betyder framförallt att jag och mina kollegor i ämnet, på allvar kan fortsätta att bygga den företagsekonomiska forskningsmiljön kring redovisning och styrning vid LTU. På så sätt tror vi också att vår grundutbildning på sikt blir starkare, säger Anders Nilsson.

Bakgrund inom akademin och näringslivet

Han studerade själv till civilekonom på LTU och har under sin karriär även jobbat på andra universitet samt i näringslivet. Sedan knappt ett år tillbaka arbetar han med att etablera en forskningsprofil för Redovisning och styrning med inriktning mot gruv- och metallindustrin.

– Ibland tror jag att vi företagsekonomer är lite ovana vid att profilera vår forskning mot en specifik bransch eller samhällssektor. Men med hänsyn till näringslivsstrukturen i vår region, till samarbetsmöjligheterna med andra ämnen vid LTU och till det internationella samarbetet som vi ser en början på – känns det här som en mycket spännande utveckling. Nu hoppas vi på stort intresse för de doktorandtjänster som vi utannonserat, avslutar Anders Nilsson.