Simon Matti
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Simon Matti rankad på Fokus topp-100-lista

Publicerad: 11 oktober 2019

Simon Matti, professor i statsvetenskap vid Luleå tekniska universitet, hamnade på 94:e plats när tidningen Fokus rankade de 100 mest produktiva och citerade forskarna i Sverige i kategorin miljövetenskap och grön biologi.

Hur känns det att vara med på listan?
– Det är såklart roligt, eftersom det ger en indikation på att den forskning jag gör får uppmärksamhet och spridning i det bredare forskarsamhället. Citeringar innebär ju i normalfallet att andra forskare uppfattar något som ett viktigt bidrag till fältet.

Vad betyder det här för dig?
– Det görs många olika rankingar, både på bredden och på tvären, och de ska naturligtvis alltid tolkas med viss försiktighet. Men oaktat detta så är det ju bättre att vara med på en sådan här lista än att inte vara det. Särskilt som många andra stats- och samhällsvetare som är verksamma inom det breda miljöforskningsfältet inte finns med. Jag tycker att det visar på den styrka som finns inom vårt universitets mångåriga samhällsvetenskapliga miljöforskningsprofil. Vi har några av Sveriges absolut ledande forskare inriktade på miljö-, naturresurs-, och energifrågor vid Avdelningen för samhällsvetenskap, vars forskning kontinuerligt får genomslag såväl inom som utanför akademin. Det är väl värt att uppmärksamma mer.

Simon Matti

Matti, Simon - Professor tillika ämnesföreträdare

Organisation: Statsvetenskap, Samhällsvetenskap, Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle
Rum: A316 - Luleå»