Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Välkommen till Teknisk akustik

Publicerad: 22 april 2006

Forskning och utbildning inom ljud och vibrationer etablerades i mitten av 70-talet, med tillämpningar inom arbetsmiljö, fordonsindustri, byggteknik, infrastruktur och processindustri.

Verksamheten bedrivs i form av forskning, utbildning och uppdragsforskning. Forskningsämnets profil relaterar till källkarakterisering, ljudtransmission, resonansfenomen och åtgärder samt effekter på människor och material.  Tonvikten är lagd på  experimentella metoder; hybridmodellering och simulering. Forskningen sker oftast i samverkan med företag och institutioner.

Ämnet förfogar över mätutrustning och laboratorier i världsklass som mångkanalsystem för mäning och analys av ljud och vibrationer; ekofritt rum; ljuddesignlab med inspelningsstudio och kontrollrum; halvekofritt fordonslab. Grundutbildning bedrivs inom civilingenjörsprogrammen Teknisk design och Arkitektur, Ljudingenjörsprogrammet samt som fritt valbara kurser för studenter och externa aktörer.