Bert Öhlund,ordf Skeria-fonden, Louise Wallin, Magnus Fredriksson, Göran Lind, Erik Okfors, Simon Rova, Patrik Larsson, Ian Wilson, Niklas Johansson, Anton Stattin, Robin Lundgren, Emma Prieto och Marcus Sundqvist

Skeria-fonden ger 164.500 kronor till studentaktiviteter i Skellefteå

Publicerad: 13 december 2012

Studentföreningen i Skellefteå får i år 67.000 kronor från Skeria-fonden för aktiviteter som ökar trivseln bland studenterna och förbättrar den studiesociala miljön på Campus Skellefteå. Det är bidrag till spelturnering, Ikea-resa, laserkväll, sittning, underhållning, ny utrustning till replokalen och kårpuben mm.

Doktorandföreningen vid LTU får 20.000 kr  för att genomföra aktiviteter för ökad trivsel och samhörighet bland doktoranderna och öka medvetenheten externt om doktorandarbetet.

Spelfestival för studenter på Campus Skellefteå med bordsspel, TV-spel och LAN. Patrik Larsson tidigare student och festivalgeneral för Nordsken-festivalen får 10.000 kr för genomförande.

Venedigfesten 7.500 kr. Studentgruppen bakom ansökan fick inspiration till Venedigfesten under nolleperioden. - En mycket rolig period som gav många nya vänner berättar Anton Stattin Datorgrafiker och Niklas Johansson Ekonomistudent. Målet med Venedigfesten är att ha en gemensam fest för samtliga program på Campus Skellefteå med målet att studenterna ska  komma närmare varandra.

Anton Stattin, Bert Öhlund och Niklas Johansson
LTU-studenterna bakom Venedigfesten får diplom av ordförande Bert Öhlund

Bidrag från Skeria-fonden har även beviljats för att:

• Öka teknikintresset för att få fler att söka teknikutbildningar 30.000 kr, LTU Skellefteå
  • Stötta kvinnor som har börjat eller planerar börja en teknik- eller ingenjörsutbildning i Skellefteå. 25.000 kr, föreningen KVIST - Kvinnliga ingenjörer i Skellefteå tillsammans.
  • Öppet hus med pizza, Cross Mediautbildningen på Campus Skellefteå 5.000 kr.
Bert Öhlund
Bert Öhlund, ordförande i Skeriafonden fick motta en skärbräda från ett av de företag som startats av studenter på Campus Skellefteå. En skärbräda i värmebehandlat trä från Wood of Sweden

Varje år delar Skeria-fonden ut cirka 150 000 kr  till aktiviteter som gör att studenter trivs bättre och att den studie­sociala miljön förbättras. Även bidrag för att öka intresse och kunskap om forskning och utbildning vid Campus Skellefteå. Sökande kan vara studenter, personal och organisa­tioner vid Campus Skellefteå eller som har en nära anknyt­ning.

SKERIA fonden syftar till att stödja forskning och utveckling som är till nytta för näringslivet och som har samband med den högskoleutbildning som genomförs vid Campus Skellefteå.

Ordförande i Skeria-fonden är Bert Öhlund, kommunalråd i Skellefteå