Campus Skellefteå-studenter som fått stipendium från Sammes Stiftelse för utvecklingsprojekt under sommaren.

Idéhuset 2013, Campus Skellefteå

Publicerad: 25 juni 2013

Studenter på Campus Skellefteå har sedan 2008 i snitt startat ett företag per år i Skellefteå. En anledning till framgångarna är Sammes stiftelse som sedan starten 2007 har delat ut ca 700.000 kr per år i stipendier till studenter för goda företagsidéer. I sommar ska 23 studenter jobba med sina idéer och de har fått totalt 550.000 kronor av Sammes stiftelse för ändamålet.

Robotbygge_webb.jpg

Inte bara studentföretag på Campus Skellefteå i sommar!

Efter förra årets framgång har Idéhuset 2013 åter startat på Campus Skellefteå. Syftet är att under några veckor på sommaren skapa en mötesplats där ungdomar, studenter och företag kan mötas för att tillsammans skapa nya affärsidéer och bygga upp ny kunskap.

Samling.JPG

I idéhuset 2013 ingår totalt ca 150 personer:

• Studenter och elever som utvecklar egna affärsidéer.
  • Studenter som utvecklar affärsidéer tillsammans med företag.
  • Teknikskolor för att intressera ungdomar för teknik och naturvetenskap.
  • Företagsorientering/feriepraktik för ungdomar i teknikföretag.
  • Vinnovas satsning på Mötesplats 2013 för nya affärsidéer.
  • Sommarlovsentreprenörer.

Affärscoacher finns tillgängliga för studenterna.