Hanna Laisfeldt student, Margareta Nyberg Plusshus, Kristina Wiklund Outotec

Ingenjörer besöker elever på Balderskolan

Publicerad: 12 april 2013

LTU Skellefteå besökte Balderskolans NV- och Teknikprogram för att berätta om yrket som ingenjör. Ingenjörer från Plusshus och Outotec berättade om sina erfarenheter i yrket och vad de jobbar med. De var eniga om att en utbildning till ingenjör är ett bra val. Man får en bra teknisk bas där det öppnas ett helt fält av yrken.

Kristina Wiklund, Outotec och Margareta Nyberg från Plusshus berättade om sina erfarenheter som ingenjörer. Att arbeta i team, i projekt, mycket kontakt med människor, spännande resor till en rad olika länder, att jobba utomlands, vilka möjligheter man har som ingenjör och mycket mer.

DSC_0495.JPG
Vad gör en ingenjör? Margareta Nyberg, plusshus berättade vad hennes yrke innebär.

Hanna Laisfeldt som själv har gått på Balderskolan och nu läser årskurs 2 på Högskoleingenjörsprogrammet i Energiteknik berättade om sin väg till att börja studera. En väg som gått via resor, arbete utomlands och funderingar -Vad vill jag bli?

Valet att läsa Energiteknik i hemorten Skellefteå har hon aldrig ångrat.

Besöket ordnades av LTU Skellefteå och det kvinnliga ingenjörsnätverket KVIST (Kvinnliga ingenjörer i Skellefteå tillsammans). Nära 100 elever från Balderskolan lyssnade på informationen.