Foto från mässan: Nina Rismalm

Succé på LIGNA-mässan i Hannover 2013

Publicerad: 1 juni 2013

Träforskare från LTU Skellefteå har deltagit i LIGNA-mässan i Hannover som är en av världens största mässor inom sågverks- samt trävaruindustrin. 2.000 utställare deltog och mer än 90.000 besökare från hela världen besökte mässan.

För att visa norra Sveriges produkter, innovationer och spjutspetsforskning samlade Västerbotten Investment Agency ett antal företag och organisationer under ett tak. Deltagarna var: Luleå tekniska universitet, DataPolarna, Cartesia, Alent Drying, SP Trä och TRAIN-projektet . Syftet för deltagarna var att hitta internationella samarbetsmöjligheter samt att träffa nya och tidigare kunder.

Anders_Gronlund_forelaser.JPG
Professor Anders Grönlund föreläser. Foto: Nina Rismalm

- Vi kunde visa att norra Sverige är en region med stor potential, framgångsrika företag, ledande inom träforskning och att här finns mycket möjligheter, säger Nina Rismalm, projektledare.

Anders Grönlund, professor och ämnesföreträdare i ämnet Träteknik, LTU Skellefteå, höll en uppskattad föreläsning.

- Luleå tekniska universitets medverkan stärker den bild vi vill skapa av norra Sverige säger Nina Rismalm.