Hoppa till innehållet
Pic.jpg
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

GREEN/BLUE CITIES – Grön/blå infrastruktur för hållbara, attraktiva städer

Publicerad: 11 april 2014

JPI Urban Europe projektet "GreenBlue Cities" syftar till att utveckla kunskap och verktyg som krävs för att ta vara på de möjligheter som skapas av urban dagvattenhanteringens framtida utmaningar och underlättar implementeringen av robust, synergistisk och multifunktionell grön infrastruktur som är anpassad till dagens och morgondagens klimat och andra förändringar i dynamiska stadsområden.

Living Labs

Projektarbetet kommer i stor utsträckning att bedrivas i den internationella Urban Living Lab i Kiruna, Sverige. Detta kombineras med ett nationellt Urban Living Lab (en så kallad city-hub) i Nederländerna (Zwolle i Ijssel-Vecht deltat) och Österrike (Innsbruck), där vi kommer att samla medborgare, praktiker, beslutsfattare och forskare, att gemensamt utveckla innovativa lösningar.

ModelKiruna.jpg

Urban Living Lab i Kiruna står inför stora utmaningar under de kommande tre decennierna på grund av nödvändigheten att flytta hela staden. Samtidigt skapar det stora möjligheter för vattenhanteringen eftersom ett helt nytt koncept måste utvecklas och genomföras under de kommande åren. Projektet GreenBlue Cities kommer att stödja beslutsfattare och bidra till resultatet av ett framtida innovativt system.