Hoppa till innehållet

Cities, rain and risk, Malmö 13-14 juni

Publicerad: 25 juni 2019

Den internationella konferensen CITIES, RAIN AND RISK, vilken handlade om hantering av översvämningar i städer hölls i Malmö den 13-14 juni.

Bakom konferensen stod JPI Urban Europe forskningsprojekten INXCES, där LTU var en av projektparterna, MUFFIN och SuRF, samt Väderradarprojektet som är ett samarbete mellan VA SYD, LTH, SWR och SMHI. Konferensen bjöd på trevliga möten, ett fullspäckat schema med engagerade och inspirerande talare som Jens Thoms Ivarsson, ”Creative director” på Kretslopp och Vatten, Göteborgs stad och Sarah Lindfors, Dag&Nät vid LTU. Konferensen var uppdelad i fyra huvudteman:

  • End user engagement, tailored tools & public perceptions
  • Rainfall & environmental observation & forecasting
  • Urban flood modelling and forecasting
  • Urban water management; nature-based solutions and climate adaption

I konferensens avslutande del ingick även en presentation av de föregående dagarnas ”Climatecafé Scan Malmö”. ”Climatecafé” är ett interaktivt fältarbete, där deltagarna under några dagar får testa ny teknik som till rimliga kostnader kan användas till kartläggning och mätning av olika klimatanpassningsåtgärder. Totalt sett deltog 25 deltagare från 10 olika nationaliteter inom 15 olika ämnesdiscipliner för kunskapsutbyte i klimatfrågor. Utöver Sarah Lindfors representerades Dag&Nät och DRIZZLE under dagarna i Malmö av Lian Lundy, Haoyu Wei, Robert Furén och mastersstudenterna vid LTU Daniel Lundqvist och Andreas Ren.

Sarah Lindfors

Sarah Lindfors, Doktorand

Telefon: 0920-493222
Organisation: VA-teknik, Arkitektur och vatten, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser