NAM19.jpeg
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Nationella konferensen Avlopp och Miljö, #NAM19

Publicerad: 8 februari 2019

#NAM gick av stapeln 6-7 februari 2019 i Sundsvall och Heléne Österlund från Dag&Nät vid LTU satt med i programkommittén.

Konferensen började på förmiddagen den 6 februari med studiebesök. Särskilt kan nämnas besöket till Sundsvalls centrala snötipp. Det var strålande solsken och det bjöds på kaffe och bulle och lastbilarna med snö gick i skytteltrafik. I skrivande stund förväntar vi oss att snösmältningen är i full gång och den damm som byggts för att behandla smältvattnet är i full drift.

Föredragen om dagvattenkvalitet hade ett eget spår under konferensens andra dag. Från Dag&Nät medverkade Helena Norlander från VA SYD, Anna Maria Kullberg från MSVA samt Ahmed Al-Rubaei, Katharina Lange, Alexandra Müller, Fredrik Nyström och Heléne Österlund från LTU. De presentationer som gavs täckte in allt från strategiskt arbete kring dagvatten(hantering) samt föroreningskällor till reningstekniker som ännu inte tillämpas för dagvatten. Med andra ord så var det två faktaspäckade och intressanta dagar.

Alexandra Müller

Müller, Alexandra - Biträdande universitetslektor

Organisation: VA-teknik, Arkitektur och vatten, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Katharina Lange