Hoppa till innehållet
online
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Nätverksträff om tillskottsvatten och bräddning

Publicerad: 8 december 2021

Den 2 december 2021 hölls den andra nätverksträffen inom nätverket Tillskottsvatten och bräddning.

Vi var 62 deltagare som möttes online på Zoom. Denna gång var temat juridiska möjligheter att ställa krav på kund. Gilbert Nordenswan, Svenskt Vatten, berättade om de juridiska möjligheterna att ställa krav på kund. Magnus Lindgren, Kristianstads kommun, presenterade det arbete som de gör för att komma tillrätta med tillskottsvatten. Jonathan Mattsson, VA SYD, berättade om hur de utrett att sänka grundvattennivåerna inom bebyggelse istället för att ställa krav på fastighetsägare att åtgärda läckande serviser. Många frågor dök upp under diskussionerna och Gilbert berättade om relevanta rättsfall.

Träffen avslutades med att undersöka under vilka former vi ska träffas nästa gång samt vilka teman vi ska välja för den kommande vårens nätverksträff. Håll ögonen öppna så att ni inte missar utannonseringen av vårens nätverksträff. För dig som inte ännu är med i nätverket kontakta Anna Ohlin Saletti på Göteborg kretslopp och vatten (länk nedan) så lägger hon till dig i nätverket. På Svenskt Vattens webbsida kan du läsa mer om nätverket.

Efter nätverksträffen enades vi i arrangörsgruppen om att vi kommer att skapa en LinkedIn grupp för att kunna dela information.

Vi kom även överens om att alla i nätverket som besöker Svenskt Vattens konferens Rörnät och Klimat den 18-19 januari kan träffas i Dag&Näts monter under fikapausen kl. 10.15-10.45 den 19 januari, så får vi även chansen att mötas ”live” och diskutera frågor rörande tillskottsvatten och bräddningar. Välkommen!

Kontakt

Annelie Hedström

Annelie Hedström, Professor

Telefon: 0920-492309
Organisation: VA-teknik, Arkitektur och vatten, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser