Hoppa till innehållet
magnus stenberg
Magnus Stenberg, universitetsadjunkt i arbetsvetenskap, fick pris för Årets bästa lärare 2018. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Årets bästa lärare smittar av sig med sitt engagemang

Publicerad: 21 februari 2019

God pedagogisk kunskap, stor erfarenhet och ett engagemang som smittar av sig, det är några av egenskaperna som nämns i nomineringen för Magnus Stenberg, universitetsadjunkt i arbetsvetenskap vid Luleå tekniska universitet, som blev utsedd till Årets bästa lärare 2018 av Teknologkåren.

– Att få det här priset känns väldigt roligt och inspirerande inför framtiden. Det känns extra kul att få ett pris som delas ut av studenterna, för det betyder att de uppskattar det man gör, säger Magnus Stenberg.

Magnus Stenberg har jobbat på universitetet i 28 år och har under alla dessa år undervisat på programmet Teknisk design.

– Teknisk design är ett bra program som håller hög kvalitet, så det är kul att undervisa här. Vi har duktiga studenter och vi ser att de är eftertraktade på arbetsmarknaden, säger han.

Utöver undervisningen har Magnus Stenberg forskat en hel del med fokus på produktion och produktionsutveckling inom små och medelstora företag. Han har också jobbat mycket mot byggindustrin gällande hälsa och säkerhet.

– Det händer mycket inom industrin och vi måste se till att vi förbereder studenterna för den situationen som råder när de kommer ut i arbetslivet. Där har vi en utmaning i att följa med i utvecklingen i undervisningen, i takt med digitaliseringen i industrin. Men där tror jag att vi ligger bra till. Vi försöker koppla undervisning till forskning och på så vis hålls utbildningen uppdaterad, säger han.