Christoforos Kanellakis and George Nikolakopoulos
Professor George Nikolakopoulos och doktoranden Christoforos Kanellakis, Luleå tekniska universitet. Foto: Linda Alfredsson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Luleåforskare skrev mest nedladdade artikel

Publicerad: 7 mars 2018

Christoforos Kanellakis och George Nikolakopoulos, forskare vid Luleå tekniska universitet, har skrivit en av de tio mest nedladdade artiklarna 2017 inom området robotik.

Christoforos Kanellakis, doktorand i reglerteknik och George Nikolakopoulos, professor i robotik och automation, skrev artikeln Survey on Computer Vision for UAV: ​​Current Development and Trends som publicerades i Journal of Intelligent and Robotics systems och som enligt Springer var en av de tio mest nedladdade artiklarna förra året. Artikeln är av reviewkaraktär och behandlar ämnen såsom navigation och kontroll av Micro Aerial Vehicle. MAV. Artikeln presenterar en övergripande bild av forskningen inom fältet, information som är av stor betydelse för både forskare och experter inom området.

– Flygrobotik är ett snabbt framväxande forskningsämne som många forskargrupper fokuserar på. För att en MAV ska uppnå en hög nivå av autonomi är perceptionen helt avgörande. Den här artikeln bidrar med en grundläggande bild av nyliga och stora framsteg och inspirerar till fortsatt utveckling, säger Christoforos Kanellakis.

Ytterligare inverkan

Förhoppningsvis kommer artikelns topposition att påverka hela universitetes forskargrupp i robotik och resulter i ett stort antal citeringar.

– Och citaten sätter Luleå tekniska univseristet på kartar som ett världsledande universitet inom det här ämnesområdet, säger George Nikolakopoulos.

– Tack vare den här framgången har vi redan blivit ombedda att leda specialutgåvor av tidskrifter och inom ämnet samt ansvara för konferenssessioner. Framgångarna ger oss verkligen möjlighet att ytterligare synliggöra vårt arbete.

Christoforos Kanellakis

Christoforos Kanellakis, Doktorand

Organisation: Reglerteknik, Signaler och system, Institutionen för system- och rymdteknik
George Nikolakopoulos