Emil Fresk erhöll 2013 års stipendium för att utveckla nya idéer för reglering av obemannade luftfarkoster. Resultaten har bl.a presenterats på en vetenskaplig konferens i Zürich.

Utlysning av stipendier ur Per Bengtssons stiftelse

Publicerad: 5 mars 2014

Per Bengtssons stiftelse för främjandet av vetenskapliga studier och forskning vid Luleå tekniska universitet har till ändamål att främja och stödja forskning och utbildning vid LTU kring användandet av datorer i tekniska system. Stiftelsen delar ut stipendier på upp till 100 000 kr varje år.

Per Bengtssons stiftelse utlyser nu stipendier för 2014 som riktar sig till studenter och doktorander vid LTU som har inriktat sina studier inom områden med anknytning till tekniska realtidssystem eller realtidsoperativsystem.

Ansökan ska innehålla en kortfattad beskrivning av projektet, ekonomisk plan och CV. Ansökan insändes som pdf senast den 20 mars 2014 till: tgu@ltu.se