Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Lotten bloggar från Hanoi

Publicerad: 25 augusti 2014

Lotten Gustafsson går termin sex på fysioterapeutprogrammet och ska åka till Hanoi, Vietnam, för att skriva sin c-uppsats. Hon ska titta på hur fysioterapeuter jobbar med barn med lungsjukdomar.
– Det känns roligt, men också lite läskigt för att lungsjukdomar är den tredje vanligaste dödsorsaken hos barn.

Lotten Gustafsson tog chansen att söka stipendium från Minor field studies för att under tio veckor åka till ett utvecklingsland och samla information till sin c-uppsats. Hon har tidigare bott under ett år i Schweiz som au-pair och var inte alls främmande för att skaffa fler upplevelser från utlandet. Från den 30:e augusti till 8:e november ska hon göra sin fältstudie på Vinmec International hospital i Hanoi.
– Det här är ett jättebra sätt att kunna resa, utan att ta uppehåll i sina studier.

Genom kontakten Malin Henriksson, internationell samordnare på HLV, fick Lotten hjälp med alla förberedelser inför resan. Malin har själv varit där och Lotten tyckte att det kändes tryggt att det fanns tidigare erfarenheter från platsen.

– Jag har hört att folket är trevligt, men jag försöker att inte ha några förväntningar alls. De studenter som tidigare varit iväg säger att det ändå aldrig blir som man förväntar sig. En del har kommit tillbaka och skrivit om något helt annat än de tänkt sig när de åkte iväg.

Hon kommer att blogga löpande om sina erfarenheter och lägga upp bilder.
– Det blir ett sätt att skriva av mig om mina upplevelser. Sedan är jag en riktig fotonörd så det blir nog en hel del bilder också, skrattar Lotten.