Abdolrasoul Habibipour
Abdolrasoul Habibipour, doktorand i informationssystem vid Luleå tekniska universitet. Foto: Linda Alfredsson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Avhopp från living labs gav Best Paper Award

Publicerad: 27 september 2017

Abdolrasoul Habibipour, doktorand i informationssystem, har tilldelats Veli-Pekka Niitamo Prize för bästa konferensartikel vid Open Living Lab Days 2017.

– Jag är väldigt glad över att ha vunnit det här priset. Det ger mig mer självförtroende, mer hopp och mer positiv energi inför det fortsatta arbetet med min avhandling och i synnerhet i den unika forskningsmiljö som Botnia Living Lab ger mig, säger Abdolrasoul Habibipour.

I konferensartikeln Drop-out in Living Lab Field Tests: A Contribution to the Definition and the Taxonomy, identifierade och klassificerade författarna 44 skäl till varför människor hoppar av tester i living labs innan projekten är slutförda. Att få försökspersoner att förbli entusiastiska och motiverade under en hel testprocess – av till exempel en innovation – är ett välkänt dilemma för forskare.

– Vi presenterade ett första steg mot att bygga en teoretisk diskurs presenterade, en egen definition för utfall i fältförsök inom Living Labs och utvecklade en taxonomi för de identifierade utfallsskälen.

Konferensen för Open Living Lab Days 2017 hölls i september i Krakow, Polen.

Kontakt

Abdolrasoul Habibipour

Abdolrasoul Habibipour, Doktorand

Telefon: 0920-492357
Organisation: Informationssystem, Digitala tjänster och system, Institutionen för system- och rymdteknik

Taggar