Hoppa till innehållet
AA3D
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

AA3D - Arctic Airborne 3D

Publicerad: 13 maj 2019

Projektet tar både ett tekniskt och ett användarperspektiv på drönartekniken för att inspirera till nya lösningar, metoder, produkter och tjänster.

Projektets syfte är att möjliggöra ökad konkurrenskraft för företag genom användning av drönarteknik, men även med hjälp av andra moderna teknologier. Genom att utgå från de specifika arktiska förutsättningarna med kallt klimat, snö och is, syftar projektet till att demonstrera hur analyser och prognoser av de arktiska förutsättningarna kan göras med hjälp av 3D visualisering, drönare och hyperspektralbilder. Projektet utvecklar och presenterar sådan lösningar inom områdena renskötsel, turism och trafikaspekter. Idéer och dialoger för nya former av affärsmodeller för drönarteknologier inom dessa områden är också inkluderade i projektet. Det gränsöverskridande och samverkande parterna kommer från Finska meteorologiska institutet, Maailmasta Oy, och leds av Centria Yrkeshögskola.

Projektet är finansierat av Interreg Nord, med medfinansiering från Region Norrbotten (Sverige) och Lapin Liitto (Finland).