Hoppa till innehållet
Foto: Åsa Svedjeholm, LTU
Professor Ewa Gunnarsson publicerar forskning om hur företag och organisationer kan arbeta för ökad jämställdhet. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Interaktiv forskningsmetod ökar insikter om jämställdhet

Publicerad: 10 december 2015

Professor Ewa Gunnarsson, Fastelaboratoriet, medverkar i boken Action Research for Democracy där hon presenterar forskning som visar hur interaktiva forskningsmetoder kan bidra till ökad jämställdhet och mångfald i utvecklingsprocesser.

I tidigare gjord forskning har Ewa Gunnarsson arbetat med interaktiva metoder för att belysa normer kopplade till jämställdhet och mångfald. Forskningsresultaten som togs fram inom ett projekt där hon arbetade mot mellanchefer på Sandvik Coromant är idag implementerade i företaget, både i Sverige och globalt.

– Det interaktiva arbetssättet som vi använde i Sandvik Coromant, dvs där företagets anställda samarbetade med forskarna  och utbytte kunskap, resulterade i en ökad insikt om normer runt jämställdhet och mångfald. Bland annat förändrades företagets rekryteringsannonser så att man fick andra sorters män och även fler kvinnor som sökte tjänsterna. Dessutom hade de sökande högre kompetens.

 

.

I boken Action Research for Democracy beskrivs forskningsprojektet med Sandvik Coromant och den interaktiva modell som användes under projektet.

Modellen, hur den kan bidra till att utveckla hållbara processer för att stärka demokratin i ett företag genom normkritiskt arbete, diskuteras av Ewa Gunnarsson i artikeln Can Action Research Strengthen Democratic Dimensions in Gender Mainstreaming Processes.