Hoppa till innehållet
12:00 16 sep
Jessica K Ljungberg
Jessica K. Ljungberg, professor i teknisk psykologi vid Luleå tekniska universitet. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Hjärnträning för ett långt och friskt liv

16 sep. 2021, 12:00 - 13:00
Piteå, Kaleido, Piteå
Gratis
tina.forsberg@ltu.se
Publicerad: 19 mars 2020

Hur kan vi bevara våra minnen och undvika att förlora oss själva när vi åldras? Jessica K. Ljungberg, ny professor i teknisk psykologi vid Luleå tekniska universitet, presenterar den senaste forskningen om hjärnträning.

Befolkningen i västvärlden blir friskare och lever längre, samtidigt upplever allt fler både ensamhet och understimulans efter att de gått i pension. Jessica K. Ljungberg har under de senaste tio åren studerat hur vi på bästa sätt kan träna hjärnan med vardagliga aktiviteter. Hennes resultat visar att nyckeln till ett bra åldrande är ett liv med konstant aktivitet och utmaningar. Vi måste träna vår hjärna som vilken muskel som helst med alltifrån mental till fysisk träning. Under föreläsningen berättar hon om den senaste forskningen inom fältet, och vilka fynd som hennes egen forskargrupp har gjort.

Föreläsningen är öppen för allmänheten och ingen anmälan krävs. Vi släpper in max 45 åhörare på grund av pågående pandami. Stanna hemma om du har symptom på covid-19.

Välkommen!

 

Jessica Körning-Ljungberg

Jessica Körning-Ljungberg, Professor tillika ämnesföreträdare

Telefon: 0920-492851
Organisation: Teknisk psykologi, Hälsa, medicin och rehabilitering, Institutionen för hälsa, lärande och teknik