
Samverka med studenter i utbildning
Många av våra utbildningar inkluderar skarpa uppdrag kopplade till näringsliv och samhälle som del i lärandet. Att ge ett uppdrag till studenter i en kurs ger studenterna relevant erfarenhet och ni får en genomlysning av en problemställning och möjlighet att knyta tidig kontakt med framtidens medarbetare.
Våra studenter är hett eftertraktade, lokalt, regionalt, nationellt och även internationellt. Vill du knyta kontakt med dem i syfte att rekrytera efter avslutade studier är vår rekommendation att tidigt nätverka och engagera dig i studenternas utbildning. På detta sätt skapas intresse och engagemang från båda håll. Stor del av våra studenter kommer inte från vår nordligaste region vilket gör att de redan har rötterna i andra delar av landet eller till och med världen. Genom tät kontakt och dialog kan du visa upp vad som väntar studenterna efter avslutade studier i form av spännande branscher, företag och karriärmöjligheter.
Annonsportalen
Ett "Blocket" för samverkan med universitetets studenter, lärare och forskare. Bland Annonsportalens annonser kan du som arbetsgivare annonsera:
- Examensarbete
- Projektkurs
- Forskningsprojekt
- Praktik
- Traineetjänster
- Uppdrag
- Lediga tjänster
- Stipendier
- Annonsportalen
Länk till annan webbplats.
Att annonsera är kostnadsfritt. Lägg upp din annons redan idag!
Sök bland studentprojekt
Genom studentprojekt kan företag och organisationer få nya insikter som utvecklar verksamheten. Som en del i utbildningen genomför studenterna skarpa uppdrag kopplade till näringsliv och samhälle. Studenterna får relevant erfarenhet och ni får en genomlysning av en problemställning och möjlighet att knyta tidig kontakt med framtidens medarbetare.
- Sök bland möjligheter till studentsamverkan i utbildning
Ett smörgåsbord för samverkansmöjligheter inom våra utbildningar. Exjobb, praktik eller projektkurs. Se vad som passar er bäst.
Bli mentor till en student
Vill du stötta en student i övergången från studier till arbetsliv? Som mentor delar du med dig av dina erfarenheter och hjälper en student att navigera i karriärval, yrkesliv och personlig utveckling.
Mentorskapet innebär att du träffar din adept vid minst sex tillfällen under programmets gång. Ni diskuterar arbetsliv, framtid och mål – utifrån studentens behov. Studenten är den drivande parten, men ni får stöd genom ett arbetsmaterial med teman och reflektionsfrågor. Utöver era egna möten deltar du i fyra gemensamma träffar med föreläsningar, nätverkande och erfarenhetsutbyte med andra mentorer och studenter.
Som mentor får du:
- Möjlighet att göra skillnad för en student genom att dela med dig av din kunskap och vägleda
- Nya perspektiv genom givande samtal om yrkesliv och framtid
- Ett bredare nätverk med andra mentorer och kontakt med universitetet
- En chans att upptäcka framtida talanger och visa upp din bransch eller ditt företag
Mentorskapsprogrammet har lång erfarenhet och goda resultat – och vi söker nu fler engagerade yrkespersoner som vill vara med och bidra.
Bli mentor till en internationell student
Vill du bidra till att en internationell student får bättre förutsättningar att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden? Som mentor delar du med dig av dina erfarenheter och hjälper en masterstudent att förstå arbetslivet i Sverige – något som kan göra stor skillnad för studentens framtid.
Mentorskapet innebär att du träffar din student vid cirka fyra tillfällen under terminen. Ni pratar om arbetsliv, karriärval och personlig utveckling. Studenten är drivande, men ni får stöd i form av teman och reflektionsfrågor. Utöver era egna möten bjuds du också in till tre gemensamma träffar med föreläsningar och nätverkande tillsammans med andra mentorer och studenter. Allt sker på engelska.
Som mentor får du:
- Möjlighet att dela med dig av din kunskap och inspirera en framtida yrkesperson
- Nya perspektiv och insikter genom samtalen med din adept
- Kontakter med andra mentorer och universitetet
- En chans att upptäcka ny kompetens och framtida rekryteringsmöjligheter
Programmet startar som en pilot i liten skala – ett unikt tillfälle att vara med från början och göra skillnad.
Få stöd och lotsning
Det är inte alltid lätt att veta i förväg vilken studentsamverkan eller utsträckning som passar dig och din organisation – det kan vi tillsammans ta reda på. Hör av dig så hjälper vi dig att hitta rätt väg fram för dig!
Mejla oss på: samverkan@ltu.se
Uppdaterad:
Sidansvarig: Samverkan