Brandsäkerhet | X7007B
Uppdragsgivaren/företaget kan få hjälp med mycket kvalificerad problemlösning inom brandtekniska frågeställningar. Studenterna har vid examensarbetets början nyligen läst alla relevanta kurser för brandingenjörer och har lärt sig att arbeta i projektform, individuellt eller i samarbete med kollegor.
Korta fakta om kursen brandsäkerhet
Start
Augusti/september, men kan även startas andra månader beroende på studenten.
Ansök senast
Löpande
Längd
10 veckor
Antal studenter per projekt
1–2
Årskurs
4
Område
Brandteknik
Kostnad
Inget krav men kan förekomma. Enligt överenskommelse med studenten.
Kursens övergripande mål
Kursens övergripande mål är att studenten skall öva, utveckla och visa färdigheter i att tillämpa teori och metod för att lösa ostrukturerade problem med relevans för en yrkesverksamhet som brandingenjör.
Innehållet i examensarbetet utformas i dialog med handledare. Examensarbetet innehåller alltid en teoretisk uppbyggnad i form av en litteraturstudie som belyser teknikområde och metodik, sammanfattad på ett vetenskapligt sätt.
Studenten genomför och planerar självständigt examensarbetet med handledare som stöd. I examensarbetet ingår att göra en tidplan för hela projektet som kontinuerligt följs upp.
Vilket resultat kan vi som företag vänta oss?
Uppdragsgivaren/företaget kan få hjälp med mycket kvalificerad problemlösning inom brandtekniska frågeställningar. Studenterna har vid examensarbetets början nyligen läst alla relevanta kurser för brandingenjörer och har lärt sig att arbeta i projektform, individuellt eller i samarbete med kollegor. Huvudleveransen från examensarbetet är en rapport som publiceras på LTUs hemsida.
Vad krävs av er som företag?
- En problemställning (på svenska eller engelska).
- Önskat resultat
- En kontaktperson. Kontaktpersonen på företaget behöver vara insatt i problemet och genuint intresserad av uppdraget.
- Delta vid möten när behov uppstår. Antal möten varierar, räkna i grova drag med 3-4 möten och gärna ett besök för studenterna på arbetsplatsen.
Intresseanmälan
Kontakt
Joakim Sandström
- Universitetslektor
- 0920-493914
- joakim.sandstrom@ltu.se
- Joakim Sandström
Uppdaterad:
Sidansvarig: Samverkan