Cim Frode
Cim Frode

Cim Frode

Musik och dans
Institutionen för konst, kommunikation och lärande

Universitetsadjunkt i gitarr

Cim Frode är en mångfasetterad crossovergitarrist från Sverige. Han studerade en konstnärlig kandidat i klassisk gitarr för Jan-Olof Eriksson och vidare en konstnärlig master i jazz för Erik Weissglas vid Musikhögskolan i Piteå. 

Han har spelat in 4 soloalbum som nått en bred publik över hela världen. Musiken omfattar allt mellan klassisk musik, jazz och folkmusik. Hans musik spelas över hela världen då han via sin hemsida sålt musik till alla kontinenter och mer än 60 länder. Han har mer än 50 000 följare på sociala medier och är grundaren till Pick A Riff, ett fingerstylecommunity som har mer än 170 000 följare. 

"Musikanten och kompositören Cim Frode har förmågan att beröra mig med sitt underbara gitarrspel. Det är himmelskt, nytt och spännande. Han är en stor tillgång i vårt svenska kulturutbud." Jan-Olof Eriksson.

"A really great piece. I love the celtic vibe rubbing up against the surprise baroque section. Excellent, Cim!" Jon Gomm om låten Solace.

Han har mottagit både Albin Hagströms stipendium för begåvade gitarrister och Kungliga Skytteanska samfundets stipendium för en hårt arbetande elev vid Musikhögskolan i Piteå. 

När han inte spelar solokonserter turnérar han över hela Skandinavien med den populära duon Duo Ligados. Sommaren 2019 har de fler än 30 konserter inbokade. 

Cim Frode är sponsrad av Strings By Mail, Ibanez, Dogal och Tonewood Amp.

Som lärare brinner han för elevernas utveckling och jobbar pedagogiskt med deras olika förutsättningar. Då han själv är en bred gitarrist med fokus på akustisk gitarr undervisar han i alla genrer där den akustiska gitarren har en plats så som fingerstyle, klassisk gitarr, jazz och folkmusik. Vidare jobbar han med arrangering och komposition som verktyg för de elever som vill djupdyka i dessa hantverk. Han tror också på en modern utbildning som satsar på bredd, där man får lära sig om inspelning och redigering av musik och hur man sprider den via olika plattformar. 

Solace

Solace

Trailer för gitarrlinjen

Gitarrlinjen