Hoppa till innehållet
Emmanuel Okwori
Emmanuel Okwori

Emmanuel Okwori

Doktorand
Luleå tekniska universitet
VA-teknik
Arkitektur och vatten
Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
emmanuel.okwori@ltu.se
0920-493311
T3011 Luleå

VA-organisationer har vanligtvis en begränsad mängd data om sina ledningsnät (sanitära avlopp). Sådan data är också vanligtvis av dålig – medelhög kvalitet samt lagras och används på ett sätt som förhindrar att de mest effektiva resultaten för effektiv tillgångsförvaltning och beslutsfattande uppnås. Dessutom leder undermålig datakvalitet och dess användning till en siloeffekt som minskar förståelsen för nätverkseffekterna av driftstörningar, d.v.s. avloppsstopp i sanitära avlopp.

Emmanuels forskning undersöker metoder och tillvägagångssätt som möjliggör ytterligare proaktiva och prediktiva analyser som kan användas med tillgänglig data i underhållsplaneringen av separata avlopp för att minska driftstörningar. Dessa metoder syftar också till att öka förståelsen för nätverkseffekten och minska silomentaliteten.

Emmanuel Okwori har en kandidatexamen inom vattenresurser och miljöteknik från Ahmadu Bello University samt en masterexamen i Väg & Vatten med inriktning drift och underhåll av infrastruktur från University of Cape Town. Tidigare arbeteslivserfarenheter inkluderar dimensionering och utformning av vattendistributions- och avloppsledningar, dagvattensystem, arbetsledare för anläggningsarbeten rörande exempelvis erosionsskydd längs floder både i Australien och Afrika.

Forskningsprojekt

Publikationer

Konferensbidrag

Using centrality measures, network cross k-function and geographically weighted regression as decision support for operational issues and redesigning sewers. (2022)

Okwori. E, Viklander. M, Hedström. A
Ingår i: 10th International Conference on Sewer Processes and Networks, 2022
Artikel i tidskrift

Data-driven asset management in urban water pipe networks (2021)

a proposed conceptual framework
Okwori. E, Pericault. Y, Ugarelli. R, Viklander. M, Hedström. A
Journal of Hydroinformatics, Vol. 23, nr. 5, s. 1014-1029
Artikel i tidskrift

Spatial heterogeneity assessment of factors affecting sewer pipe blockages and predictions (2021)

Okwori. E, Viklander. M, Hedström. A
Water Research, Vol. 194