Helena Karlberg (fd Jönsson) arbetar som projektledare och är verksamhetsansvarig för området Design & Innovation. Bland annat har hon varit med och utvecklat destinationsdesignprogrammet "Dags att designa Norrbotten", som handlar om att göra våra kommuner mer attraktiva genom att förstärka kommunens identitet genom design och arkitektur.

Hon är utbildad journalist i Sverige och USA och har arbetat med journalistik, information och marknadsföring under 15 år. Helena har även studerat socialantropologi, ledarskap och engelska på universitet samt tyska i Düsseldorf där hon var bosatt under 2010. 

Sedan tidigare har Helena lett ett flertal projekt genom Magma, ett nätverk som arbetar för att synliggöra kvinnor inom kultur och näringsliv. Nätverket, som Helena grundade 2002 och fortfarande är ordförande för, finns nu i Sverige, Norge och Danmark och ingår i ett nationellt forskningsprojekt om genusdrivande social innovation. 

2011 blev Helena vald till Folkets förebild i Luleå, en utmärkelse som ges till en person som tillför energi och framtidstro till Luleå, är generös i sitt nätverkande och delar med sig av sina kunskaper och idéer. 

På fritiden paddlar hon gärna kajak, åker skidor, rider, dansar och fotograferar. Familjen tycker även om att resa, fjällvandra och tillbringa tid i stugorna i Härjedalen och Luleå skärgård. 

Följ Helena på Twitter: @magmahelena 

Instagram: Magmahelena

Helena på Linkedin