Hoppa till innehållet
$!esc.html($userInfo.givenName) $!esc.html($userInfo.surname)
$!esc.html($userInfo.givenName) $!esc.html($userInfo.surname)

 

Johanna Bergström-Roos är anställd på LTU Business AB sedan oktober 2011 och arbetar med Kiruna som bas. Hon är projektledare och verksamhetsutvecklare med uppdraget att stärka Luleå tekniska universitets närvaro i Kiruna genom att utveckla samarbetet mellan universitetet och det lokala näringslivet. Hon har även ett specialuppdrag som senior konsult för att utveckla LTU:s rymdverksamhet på Rymdcampus i Kiruna.

Johanna är i grunden gymnasieingenjör och ämneslärare i franska och svenska. Den pedagogiska riktningen tog en ny vändning 1992 då hon anställdes på Esrange Space Center för att utveckla besöks- och informationsverksamheten där. Under större delen av tiden arbetade hon som informationschef och sedan 2007 var hon parallellt djupt involverad i att utveckla kommersiell rymdfart i Sverige och bana väg för en helt ny bransch genom Spaceport Sweden. Johanna har en lång och bred erfarenhet av kommunikationsverksamhet inom såväl strategi, ledning och operationellt arbete. Hon har därtill ett brett globalt  kontaktnät inom rymdbranschen och lång erfarenhet av relationsskapande verksamhet.

Fritiden ägnas åt friluftsliv i alla de former, gärna resor samt att upptäcka och möta nya människor. Detta gärna tillsammans med goda vänner och familjen förstås, bestående av man och två söner.