Mattias Bergström
Mattias Bergström

Mattias Bergström

Mattias Bergström är LTU Business expert på innovations- och designprocesser. Han är doktor och disputerade 2009 inom ämnet Funktionella produkter vid Luleå tekniska universitet, LTU. Efter disputation har han arbetat vid LTU som forskare och lett ett flertal projekt; i huvudsak tillsammans med svensk verkstadsindustri.

Mattias stora intresse är hur grupper arbetar tillsammans. Målet är att förbättra gruppers designprocess både genom att utveckla nya metoder för samarbete och genom att skapa dedikerade platser för specifika samarbeten. Mattias är också specialiserad på att få personer att utveckla nya idéer och att leda kreativa processer.

Han är ansvarig för Innovationsfabriken, en tävling i Innovation med studenter samt FUNC, en workshop för företag och kommuner där man tar tillvara på de anställdas resp kommuninvånarnas expertis.

På fritiden tycker Mattias om att laga god mat, vara ute i skog och mark för att fiska eller jaga samt att resa. Han är även delägare och driver Bottenvikens Nanobryggeri, med målet att skapa riktigt god lokal öl.