Hoppa till innehållet
Monika Lindberg
Monika Lindberg

Monika Lindberg

Doktorand
Luleå tekniska universitet
Arbetsterapi
Hälsa, medicin och rehabilitering
Institutionen för hälsa, lärande och teknik
monika.lindberg@ltu.se
0920-491206
S236 Luleå

Jag är doktorand i arbetsterapi i forskningsprojektet ”Att främja ett hållbart arbetsliv för personer med kognitiv funktionsnedsättning i en digitaliserad tid”. Vi vet att arbete är en viktig och meningsfull aktivitet för människan. I och med den ökade digitalisering av samhället har också arbetslivet förändrats vilket innebär nya utmaningar och kognitiva krav på anställda. I vårt projekt vill vi få mer kunskap om hur kognitiva svårigheter relaterat till stroke, multipel skleros, Parkinsons sjukdom och post COVID-19 syndrom påverkar förmågan att arbeta och engagera sig i andra aktiviteter i vardagen i en digitaliserad tid. Vi vill också få kunskap om hur arbetsgivare resonerar kring arbetsmiljöarbete med fokus på digital arbetsmiljö och kognitiv belastning.

Publikationer

Artikel i tidskrift

Self-initiated management strategies in digitalized work and everyday life – experiences of people with cognitive difficulties due to neurological disorders (2023)

Lindberg. M, Månsson Lexell. E, Ranner. M, Larsson-Lund. M
Scandinavian Journal of Occupational Therapy, Vol. 30, nr. 4, s. 559-571
Artikel i tidskrift

Work and everyday life in a digitalized time: Experiences of people with subjective cognitive difficulties related to neurological disorders (2021)

Lindberg. M, Ranner. M, Månsson-Lexell. E, Jacobsson. L, Larsson-Lund. M
PLOS ONE, Vol. 16, nr. 11