Hoppa till innehållet
Sumit Rakesh
Sumit Rakesh

Sumit Rakesh

Forskningsingenjör
Luleå tekniska universitet
Maskininlärning
EISLAB
Institutionen för system- och rymdteknik


Sumit arbetar som forskningsingenjör tillsammans med prof. Marcus Liwicki i EISLAB Machine Learning vid Luleå tekniska universitet, Sverige. Hans huvudsakliga forskningsintressen är inom området Vehicle Routing Problem, Sign Gesture Recognition, Electroencephalography (EEG) Signals.

Hans nuvarande roller inkluderar:

 

  • Utföra fordonsruttoptimering och utveckla en skalbar lösning genom att kombinera heuristiska lösare med maskininlärning i ett projekt för prediktiv rörelse finansierat av Vinnova i samarbete med Iteam.
  • Tillhandahålla en komplett "End to End ML Pipeline-lösningar" med Kubeflow som ett webbgränssnitt med hjälp av Research Institutes of Sweden (RISE) Kubernetes-kluster. Detta projekt kommer att tillhandahålla ett webbgränssnitt för att distribuera och underhålla ML-applikationer som kommer att sitta ovanpå Kubernetes-klustret.
  • Bygga en komplett CMS-baserad webbplats som vänder sig till att dokumentera tekniska och forskningsartiklar från Machine learning-gruppen. Det kommer att bidra till att få en solid webbnärvaro, forskningssamarbete och att dokumentera forskning utförd vid LTU.
  • Visa upp individuella maskininlärningsprojekt som en webbapp som kan nås via webbadress. Varje webbapp kommer att byggas med hjälp av Flask, uwsgi, Nginx, Ingress som kommer att köras som en dockningsbehållare med RISE Kubernetes-kluster.

 

 

Publikationer

Manuskript (preprint)

Bimodal pilot study on inner speech decoding reveals the potential of combining EEG and fMRI

Simistira Liwicki. F, Gupta. V, Saini. R, De. K, Abid. N, Rakesh. S, et al.
Konferensbidrag

Imagined Object Recognition Using EEG-Based Neurological Brain Signals (2022)

Saini. R, Prabhu. S, Upadhyay. R, Rakesh. S, Chhipa. P, Mokayed. H, et al.
Ingår i: Recent Trends in Image Processing and Pattern Recognition (RTIP2R 2021), s. 305-319, Springer, 2022