Cecilia Sjöberg
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Cecilia Sjöberg på utbytesstudier i Canada

Publicerad: 18 oktober 2018

- "Funderar du på utlandsstudier? Sök! Och far!!! Dels för att du kommer växa och utvecklas som person på ett sätt som jag tror är omöjligt om du väljer att läsa alla dina år i Luleå, men framförallt för att det är roligt."
Det hälsar Cecilia Sjöberg som läser industriell ekonomi och just nu befinner sig på en utbytestermin på MUN - Memorial University of Newfoundland i Canada.

Hej Cecilia. Hur har du det i Canada?

Hej! Jag trivs jättebra här i Canada, tempot är lite annorlunda jämfört med hemma eftersom vi här läser fem kurser parallellt från september till december men det funkar faktiskt jättebra. Totalt är vi tre svenskar som läser på MUN, en till från LTU och en från Uppsala, men de läser andra kurser än mig och utöver det bor de off-campus! Så jag har ”tvingats” lära känna flera nya personer vilket är helt fantastiskt och något som jag är otroligt tacksam över - samtidigt som det ger mig lite ångest eftersom vi redan är halvvägs in i denna termin. Det kommer vara jobbigt att säga hejdå i december!

Varför valde du att åka just dit?

Min kompis Ellen som läser två årskurser över mig var här förra hösten och hon verkade stormtrivas så därför satte jag MUN (Memorial University of Newfoundland) som mitt förstahandsval. St. John’s som ligger så långt österut man kommer i Nordamerika har fantastisk natur och alla här är väldigt öppna och trevliga. Det gick inte många dagar förrän det här började kännas som ”hemma”.

Skulle du vilja skicka någon hälsning till alla som funderar på att åka iväg på utlandsstudier?

Sök! Och far!!! Dels för att du kommer växa och utvecklas som person på ett sätt som jag tror är omöjligt om du väljer att läsa alla dina år i Luleå, men framförallt för att det är roligt. Varje dag här bjuder på något sorts äventyr, och minnen och roliga historier skapas på löpande band. Här finns det inga gråa vardagar!