Hoppa till innehållet

Utlandsstudier

Det finns möjligheter för dig som pluggar att göra delar av dina studier utomlands.
Om du har frågor kring utlandsstudier, vänligen kontakta Maria Prellwitz som är internationell samordnare på Institutionen hälsa, lärande och teknik. 

DSC_0170.JPG
Utlandsstudier - så här gör du - program för program

Möjligheterna att göra en del av sina studier utomlands varierar mellan de olika utbildningsprogrammen vid Institutionen hälsa, lärande och teknik. Här nedan kan de se vilka möjligheter som finns på din utbildning.

Prellwitz Maria (2).jpg
Maria Prellwitz Biträdande professor, Internationell samordnare
Luleå tekniska universitet
Arbetsterapi
Hälsa, medicin och rehabilitering
Institutionen för hälsa, lärande och teknik
0920-493861
Framtidsplanerna förde dem till Afrika

Emma Lundgren och Vanja Backebjörk åkte till Gambia för att undersöka hur vården av de psykiskt sjuka ser ut.

Tanja Pekkala
Hon reser till både Färöarna och Grönland

Tanja Pekkala passar på att göra praktik på Färöarna och Grönland medan hon går på sjuksköterskeutbildningen vid Luleå tekniska universitet. – Det är kul och intressant att träffa lokalbefolkningen och att få se kulturen i vården, säger hon.

Foto: Privat
Två veckors praktik i Australien

Fysioterapeutstudenten Frida Johansson valde att göra sin valbara praktik i Australien. Under två veckor var hon på en multidisciplinär klinik där hon fick erfarenheter från flera olika professioner.

Foto: Privat
Äldrevården på Island gav nya insikter

I termin fyra på sjuksköterskeprogrammet valde Mariana Alexis att göra sin verksamhetsförlagda utbildning inom äldrevården på Island. Landet lockade med sin kultur, befolkning och historia.

Foto: Privat
De gör sitt examensarbete i Karibien

Elin Nilsson och Alice Lejla Aghajan Ghazi går termin 6 på sjuksköterskeprogrammet vid Luleå tekniska universitet. De har valt att skriva sitt examensarbete i Antigua, Karibien. Från den 21 januari ska de under åtta veckor både skriva examensarbete och volontärarbeta på ett hospice. Följ deras resa via Instagramkontot sskantigua.

Foto: Päivi Juuso
Inspirationskväll för utlandsstudier

Varje termin hålls en Internationell kväll för studenter på Institutionen för hälsovetenskap för att inspirera och sprida information om möjligheterna till utlandsstudier.

Foto: Privat
Amanda gör sin VFU i Barcelona

Amanda Josefsson går sjuksköterskeprogrammet termin fyra vid Luleå tekniska universitet. Hon har valt att göra sin verksamhetsförlagda utbildning, VFU, inom äldrevården i Barcelona, Spanien. Följ hennes blogg VFU i Barcelona där hon berättar om sina erfarenheter och tankar.