Hoppa till innehållet

Nobeldag presenterar forskning inom hälsovetenskap

Publicerad: 12 oktober 2017

Nobeldagen är en viktig dag för att uppmärksamma forskning och vetenskap. Därför anordnar Institutionen för hälsovetenskap en egen Nobeldag den 8 december. Under dagen presenteras pågående forskning med fokus på doktorandprojekt.

– Vi har under några års tid önskat anordna en hel dag där vi presenterar vår forskning och nu har vi gjort slag i saken. Vi tycker det är viktigt att ha den i samband med Nobeldagen för att det är en dag med fokus på vetenskapen, säger Åsa Engström, professor i omvårdnad vid Luleå tekniska universitet och medlem i hälsovetenskaps Nobelkommitté.

Under dagen genomförs parallella presentationer av forskning och doktorandprojekt, laborativ verksamhet visas upp och det kommer även att finnas en posterutställning.

Kajsa Myrberg, Norrbottens Kommuner, Karin Jones och Lisbeth Löpare, Region Norrbotten, kommer att prata om samverkansavtal och ingå i en avslutande paneldebatt.

– Alla som är intresserade av vår pågående forskning och verksamhet är hjärtligt välkomna. Vi är stolta över den forskning vi bedriver och det här är ett gyllene tillfälle att ta del av den, säger Åsa Engström.