Hoppa till innehållet
UNIVERSEH café
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Bli handledare för språkkafe!

Publicerad: 14 november 2022

Intresserad av språk och vill lära känna studenter från andra europeiska länder? Bli språkhandledare på UNIVERSEH:s språkkaféer.

En handledares uppgift är att leda UNIVERSEH:s språkkaféer. Du hittar på ämnen som deltagarna kan prata om, får igång samtalen och uppmuntrar studenterna att prata. Fokus ligger inte på att rätta grammatik, handledarens roll är att leda samtalen, hjälpa till med ord där det behövs och se till att alla deltagare är inkluderade.

Som handledare ska du finnas på plats under hela kafétillfället, men du behöver inte delta i samtliga kafétillfällen. Uppdraget är ett voluntärarbete och kaféerna sker online. 

Vad ger det dig att jobba som handledare?

  • Du kan skapa nätverk och knyt nya kontakter
  • Du får utforska din egen kultur på ett nytt sätt
  • Du får erfarenhet inom språkdidaktik
  • Du engagerar dig i ett interkulturellt studentliv
  • Du får ett certifikat när du genomfört fem kaféer

Huvudarrangör av språkkaféerna är Universität Düsseldorf.

Språkkaféerna anordnas inom ramen för UNIVERSEH. UNIVERSEH ger dig fem europeiska lärosäten samlade på ett campus. Du kan läsa kurser, delta i evenemang eller plugga en termin på något av våra partneruniversitet.

Vi är UNIVERSEH: Fédérale de Toulouse (Frankrike), University of Luxembourg (Luxemburg), Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf (Tyskland), Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie (Polen) och Luleå tekniska universitet (Sverige).