skidakare

Bästa studentidrottsföreningen i Sverige

Publicerad: 28 oktober 2014

Studentidrotten i Luleå är utsedd till Årets studentidrottsförening 2014. Föreningens enorma utbud av aktiviteter och en ekonomisk utveckling– som pekar rakt uppåt– är två orsaker bakom utmärkelsen.

– Det här är jättekul och vi har jobbat hårt med att ha den bästa studentidrotten. Vi har extrem bredd på vår verksamhet med allt från armbrytning och kanot till alpint, säger Nicklas Gedeborg, marknadsansvarig för Studentidrotten i Luleå.

Det enorma utbud av aktiviteter som bland andra studenterna vid Luleå tekniska universitetet erbjuds och som starkt bidragit till att Studentidrotten i Luleå, nu utsetts till en av de starkaste och största studentidrottsföreningarna i Sverige, tål att punktas upp. Här finns: alpint, armbrytning, basket, bodypump, box, budo, core, dans, fiskeresor, fotboll, handboll, innebandy, hockey, kanot, klättring, längdskidor, långfärdsskridskor, löpning, massage/thai-massage, multisport, orientering, pilates, yoga, rinkbandy, simning, squash, spinning, uv-rugby, vandring i Kebnekajse och volleyball.

– Vi har 5. 000 medlemmar och ökar stadigt. Det är på grund av att vi kan attrahera nya människor som det går så bra. Nu ska vi fortsätta att skapa det bästa utbudet för studenter i Sverige, säger Nicklas Gedeborg.

Studentidrotten i Luleå har sporthall och gym som ligger på universitetsområdet i Luleå.

Det är Sveriges Akademiska Idrottsförbund som står bakom utmärkelsen Årets studentidrottsförening 2014. Priset på 10 000 kronor delades ut i samband med Förbundsmötet i Lund och motiveringen lyder: ”Med ett enormt utbud av aktiviteter i 23 olika sektioner, ett starkt samarbete med SISU Idrottsutbildarna och en utveckling som pekar stadigt uppåt, har föreningen på kort tid vänt ett negativt ekonomiskt resultat till att bli en av de starkaste och största studentidrottsföreningarna i landet. Målmedvetenhet, tålmodigt arbete och professionalitet som få föreningar kan mäta sig med utmärker StiL från Luleå”.

Stil
Bästa Studentidrotten Foto: Leif Nyberg

Taggar