"En skön sammanhållning mellan studenterna"

Publicerad: 4 mars 2014

Peter Degerström från Skellefteå läser fjärde året på civilingenjör hållbar energiteknik vid Luleå tekniska universitet.

Vad fick dig att välja civilingenjör hållbar energiteknik vid LTU?

– Jag vill vara med och rädda världen! Jag har alltid varit person som är väldigt mån om miljön och därför vill jag vara med och bidra till de tekniska lösningar som på sikt är hållbara för vårt samhälle. Att energi är ett stekhett område råder det inget tvivel och då var civilingenjör hållbar energiteknik ett självklart val för mig. Två av mina kompisar började på LTU året innan mig. De berättade om hur det var att leva som student på LTU och att de trivdes väldigt bra, vilket gjorde att mitt val av LTU var relativt enkelt.

Vad är det bästa med att vara student på LTU?

– Det bästa med att vara student på LTU är den sköna sammanhållning man får med de andra studenterna på campus. Vi lever lite som "i en bubbla" här på Porsön där nästan alla studenter bor väldigt nära campus. Kurserna håller hög kvalitet och både lärarna och studenterna är trevliga. Sedan uppskattar jag miljön och friluftslivet här.

Vad gör studenterna på fritiden?

– Som student finns det för mycket saker att göra på fritiden för att tiden överhuvudtaget ska räcka till! Studenterna tränar, reser, engagerar sig i föreningar, festar och umgås med vänner bara för att nämna några saker. Fritiden ÄR vad som gör studentlivet så speciellt!

Något tips till den som funderar på att läsa till civilingenjör?

– Liksom alla andra civilingenjörsprogram är de första åren de mest spännande åren men kan också vara de tuffaste åren rent studiemässigt. Satsa på att skaffa en bra studieteknik genom att fråga äldre studenter hur de gör. Ju snabbare du finner din studieteknik desto fortare kommer ditt arbete effektiviseras, vilket gör att du presterar allt bättre. Detta ger dig mer tid att upptäcka allt annat spännande som finns att göra på universitetet.