LTU_skidyra2013_01
Mellan 1500 till 2000 personer kom till Skidyran. Foto: Peter Olofsson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Succé för Skidyran

Publicerad: 2 december 2013

Äntligen närmar sig skidsäsongen och studentföreningen Stil Alpina värmer upp med alpinmässan Skidyran 2013. Under kvällen presenterade föreningen också årets kommande skidresor.

 – Besökare jag pratade med var mycket nöjda. Det blir verkligen en speciell stämning på den här mässan när så många skidintresserade träffas på samma plats. Det är kul att kunna erbjuda skidutrustning och skipass för LTU:s studenter till väldigt bra priser, säger Malin Avén vid Stil Alpina.

Stil Alpina höll öppet hus i tre timmar och ungefär 1500-2000 personer besökte mässan som anordnades på studenternas uteställe STUK. Både Stil Alpina och företagen på plats på mässan anordnade tävlingar med priser som kläder, skidprylar och upplevelser.

– Årets stora dragplåster var proffsskidåkaren Sverre Liliequist som talade om livet som professionell friåkare. I vanlig ordning hade vi en begagnatmarknad där det gick att fynda schyssta prylar. Besökare kunde också prova på att gå på slack-line, snabbhetstest i stakningsmaskinen, se på hur ett par skidor bör vallas och slipas.

Stil Alpina anordnar Skidyran framförallt för att informera om säsongens kommande skidresor.  I år införde de också nyheten att alla resor kan bokas websidan

- Vi kan ägna oss mer åt att få våra gäster att bli taggade på alpin sport.  Syftet med mässan är att folk ska bli peppade inför den kommande skidsäsongen. 

Vad blir nästa evenemang?

– Vi har grejer på gång hela tiden! Under november hade vi både lavinutbildning, filmkväll och vår första skidresa till Ruka i Finland. Härnäst blir det invigning av LTU Rail Arena den 11 december. Efter nyår så bär det av till Borgafjäll och vår andra resa för den här säsongen, säger Malin Avén.

Taggar