Hoppa till innehållet
Meleknur Alevcan

Meleknur Alevcan

Publicerad: 2 september 2020

Vinnaren av Luleå tekniska universitet Årets alumn 2020

Små handlingar, när de multipliceras med miljontals människor, kan förändra världen. Meleknur Alevcan strävar efter en värld där en vänlighet kan multipliceras med miljoner för att omvandla världen till en bättre plats för alla. Hon insåg tidigt att personlig utveckling handlar om att hjälpa andra att växa.

Meleknur Alevcan har alltid funnit glädjen i att hjälpa andra under hela sitt liv. Hennes förmåga att hjälpa människor fick henne att gå en kandidatexamen i psykologi vid Luleå tekniska universitet. Under sitt sista studieår åkte hon till USA för att studera psykologi vid State University of New York i Potsdam där hon utvecklade ett intresse för konst- och musikterapi.

När coronavirus-pandemin slog till började hon erbjuda online kognitiv beteendeterapi utan kostnad till äldre i Sverige som var isolerade på sina äldreboenden.

Hennes utbildningsbakgrund omfattar en kandidatexamen i litteraturvetenskap och ryska från Ankara Universitet i Turkiet och två magisterexamen, en i psykologi från Kristianstads universitet och i barn- och ungdomsstudier från Högskolan Väst i Sverige.

Idag driver Meleknur sitt eget företag, Angel Consult & Therapy i Sverige. Hon talar fyra språk flytande, svenska, engelska, turkiska och ryska, och hon erbjuder onlineterapi till människor från hela världen för att hjälpa dem att förbättra sina liv, utveckla bättre kognitiva och känslomässiga färdigheter, minska symptom på psykisk ohälsa och hantera olika utmaningar.