Fackeltåg för årlig marschalltändning

Publicerad: 3 december 2018

Tidigt på måndag morgon möttes studenter, anställda och förbipasserande av traditionsenligt fackeltåg med julsånger av Snapsakademien. Det serverades lussebullar och varmt kaffe, något som många tacksamt tog emot denna mörka decembermorgon.

Varje morgon i december, tänds marschaller på Luleå tekniska universitet i Luleå, Piteå, Skellefteå och Kiruna. Detta för att studenter och personal ska känna sig extra välkomna till jobbet och lektionerna under årets mörkaste dagar.

Premiärmorgonen 3 december bjöd Luleå tekniska universitet – av tradition – på fackeltåg med julsånger av Snapsakademien längs Regnbågsallén i Luleå och serverade bullar och varm dryck. Omkring 200 studenter och personal kom i år för att lyssna till julsånger och för att fika. Kaffet var rykande hett, lussebullarna nybakade och julsångerna stämningsfulla.

Det var nog många som tack vare detta, fick en extra bra start på veckans första arbetsdag eller skoldag och kanske en påminnelse om att det otroligt nog, snart är jul – och att vi därmed snart har ljusare dagar igen.

Birgitta Bergvall-Kåreborn, rektor vid Luleå tekniska universitet, var på plats för att lyssna på julsånger och dricka kaffe utomhus, denna tidiga morgon tillsammans med studenter och personal. I Kiruna, Skellefteå och Piteå bjös det också på fika.