Flyttade till andra sidan jorden – fann kärleken

Publicerad: 10 juli 2019

Carrie Chan och Thomas Flament träffades första gången för tio år sedan när de läste en utbytestermin vid Luleå tekniska universitet. I sommar besökte de universitetet igen för att ta bilder inför sitt bröllop i Hongkong i höst.

– Luleå är en av de trevligaste städer jag besökt men det är också platsen där jag tog min examen och träffade min blivande fru, säger Thomas. 

När Carrie från Hongkong och Thomas från Frankrike träffades under vintern 2010 läste hon engelska och han kurser i materialvetenskap. De blev vänner och delade en lägenhet med några andra studenter och fortsatte sedan att ha kontakt efter studierna. När Thomas flyttade till Kina för ett jobb utvecklades vänskapen till kärlek. 

– När han kom hit med några vänner på semester guidade jag dem i Hongkong  Eftersom det bara var vi två som kunde dela vår upplevelse från Luleå gjorde det att vi kom närmare varandra, säger Carrie. 

I sommar återvände de till Luleå och platsen där de träffades för att fira 10-årsjubileum med sin tidigare klass. De passade också på att ta bilder till sitt kommande bröllop i Hongkong. Luleå är en speciell plats som de båda vill återvända till. 

– Vårt besök nu var för tioårsjubileet och jag hoppas att vi kommer hit om tio år igen, säger Carrie. 

I media