Glada studenter på avslutningsceremoni

Publicerad: 8 december 2022

I veckan anordnade universitetet två avslutningsceremonier i Kulturens hus för de studenter som har tagit eller är på väg att ta sin examen. Ungefär 350 glada studenter var på plats och fick ta emot diplom och lyckönskningar.

– I dag är en stor dag. En avslutningsdag där vi hyllar er studenter och era insatser. Jag känner mig både glad och stolt över att vara den första att gratulera er som nu står inför en ny fas i livet. Ni ska känna er extra stolta och nöjda. Jag tycker att ni ska tänka – det här har jag gjort bra, väldigt bra, sa prorektor Pär Weihed i sitt tal till avgångsstudenterna.

Grön omställning skapar stora möjligheter i norra Sverige

Under avslutningsceremonin deltog studenter från flera civilingenjörsinriktningar, några masterprogram och program som sjuksköterska, förskollärare, fysioterapeut och brandingenjör. Pär Weihed lyfte fram den spännande framtid och de möjligheter som den gröna omställningen ger.

– I ett läge då den ofattbara summan 1 000 miljarder kronor ska investeras i norra Sverige står ni nu redo att erbjuda era tjänster inom både offentlig sektor och näringslivet för att bygga det goda, hållbara fossilfria samhället. Ni är nycklarna, ryggraden och framtiden i det som händer just nu.

Förhoppning om aktiva alumner

Prorektorn passade också på att bjuda in studenterna att fortsätta hålla kontakten som alumner.

– Jag hoppas att ni alla kommer att känna stolthet och glädje över att ha gått på Luleå tekniska universitet. Se därför till att bli en aktiv alumn. Håll kontakt med oss, håll kontakt med ditt gamla universitet och dina gamla lärare – för utbildning är kontinuerliga steg i ett livslångt lärande. Vi har mycket att ge varandra i framtiden!

Studenterna med sina gäster fick även lyssna på skönsång av Snapsakademien och tal av Victor Öhlund, kårordförande för Luleå studentkår, och Kyle Drysdale, kårordförande för Teknologkåren.

Stort grattis och lycka till!

Bilder från avslutningsceremonin

Länk till vimmelbilder, publikbilder och klassbilder: https://drive.google.com/drive/folders/1hdGV_NhO5269SnS-_h31eIgZN2hT9h3t?usp=sharing
Foto: Peder Jonsson