LTU
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Information gällande Coronaviruset

Publicerad: 27 januari 2020

Coronaviruset sprider sig. Det är viktigt att följa utvecklingen och läsa information inför och efter resor. Vid Luleå tekniska universitet har alla studenter som ska resa eller har kommit från resa kontaktats av International Office.
– Vi uppmanar alla att följa UD:s rekommendationer. De avråder från resor till Hubei- provinsen och de som inte är nödvändiga till övriga delar av Kina, förutom Hongkong och Macao, säger Mariana Johansson, säkerhetschef.

Det var den 17 februari som UD tog det senaste beslutet om avrådan om resor.
– Avrådan gäller tills vidare, säger Mariana Johansson.
Coronasmitta har även bekräftats i norra Italien, det rör sig om regionerna Lombardiet, Veneto, Piemonte och Emilia Romagna. För att begränsa ytterligare spridning av coronaviruset har italienska myndigheter beslutat om inrese-och utreseförbud i de röda zonerna. För mer information se UDs hemsida och UD resklar.

Folkhälsomyndigheten har uppdaterat sina rekommendationer. Personer som har vistats i områdena nedan bör vara uppmärksamma på luftvägssymtom som hosta, andningssvårigheter eller feber och ringa sjukvården 1177 Vårdguiden för bedömning.

Rekommendationerna gäller:
Hubei eller annan provins tillhörande Kinas fastland där smittspridning pågår
De italienska regionerna Lombardiet, Piemonte, Emilia-Romagna och Veneto
Iran
Sydkorea

Fortfarande gäller den allmänna uppmaningen till samtliga på universitet att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer att tvätta händerna ofta, undvika att röra vid ansiktet och ögon, samt undvika nära kontakt med sjuka människor.

– Mot bakgrund av den information vi har idag går vi inte ut med några egna instruktioner utan hänvisar till Folkhälsomyndighetens hemsida,  säger Tommy Viklund, HR-chef.