Katterjokk
Hisnande utsikter! Bara fem mil från Katterjokk omfamnas du av fjällvärlden på bilden. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Katterjokk - med fjällens alla äventyr utanför dörren

Publicerad: 7 november 2019

Hoppa på tåget i Luleå, kliv av i Katterjokk och knäpp på dig skidor eller bräda. Den storslagna åkningen möter dig bokstavligen direkt vid perrongen. Du reser bekvämt och enkelt med morgontåget från Luleå och är framme vid lunchtid. Som student vid Luleå tekniska universitet erbjuds du alltid rabatt på logi vid turiststationen.

Katterjokk_kollage
Oavsett vilken typ av skidåkning du föredrar finns det få platser i Sverige som erbjuder mer lättillgänglig tillgång till Sveriges bästa skidupplevelser än Katterjokk.

I Katterjokk har du direkt anslutning till Riksgränsens liftsystem och offpistskidåkning i världsklass. I sydöst tornar majestätiska Vassitjåkka upp sig och bjuder in till toppturer med stora snöytor, lång fallhöjd och fantastiska vyer över både den svenska och norska fjällvärlden. För den som hellre beger sig ut på längd- eller turskidor ligger Soldalen och sjön Vassijaure ett par stavtag bort.

Katterjokks turiststation ligger ett stenkast från tågstationen och här bor du i fullt utrustade flerbäddsrum med den lappländska fjällvärlden runt knuten. Det är i stationens allrum man samlas efter en dag på fjället och låter dagens upplevelser sjunka in framför den öppna spisen. I direkt anslutning till huvudbyggnaden ligger stationens bastu och relax och det är ofta redan här planer börjar smidas inför nästa dags äventyr.

Katterjokk tuirststation
Pistkarta katterjokk
Pistkarta över Riksgränsens skidområde
Katterjokk interiör 1
Katterjokk interiör 2
Katterjokk 6-bed