shutterstock_1694685346
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Landa jobbet efter avslutade studier – kort onlinekurs i karriärplanering

Publicerad: 21 april 2022

Nu erbjuder Luleå tekniska universitet dig som söker jobb efter avslutade studier en möjlighet till kostnadsfri kompetensutveckling genom vår nya MOOC+. En kort onlinekurs med extra handledningstillfällen där du får kunskap och stöd i din karriärplanering.

Denna kurs kommer att förbereda dig för arbetsmarknaden. Den förklarar hur ett starkt personligt varumärke kan öka dina jobbmöjligheter. Målet med kursen är att ge dig de nödvändiga verktygen för att säkra ett meningsfullt jobb som kommer att vara stimulerande och som möjliggör personlig tillväxt och utveckling.

Kursen är en introduktion för din framtida karriär och kommer hjälpa dig förstå hur du är ett personligt varumärke. Under kursen kommer du få lära dig hur man skriver ett CV, personligt brev och skapar en LinkedIn-profil som främjar din kompetens och ditt varumärke. Du kommer att få förbereda en kort och kraftfull presentation om dig själv som kan användas vid anställningsintervjuer, samt lära dig att marknadsföra dig själv vid en anställningsintervju. Kursen avslutas med aktuella tips om löneförhandling.

Vem kan delta?
MOOC+ riktar sig till dig som är student i norra Sverige eller norra Finland och står inför att söka jobb efter avslutade studier.

Förkunskaper
Inga specifika förkunskaper krävs förutom vana och möjlighet att delta i digitala möten via Zoom.

När är första kursstart?
Kursen startar torsdag den 28 april, kl 10.00 svensk tid. Du genomför kursen under totalt tre veckor, cirka 4 timmar/vecka.

Anmälan
Vi behöver din anmälan senast 26 april. Anmäl dig till kursen via länken här nedanför.

Kostnader
Utbildningen är kostnadsfri. Om du som deltagare vill ta ut ett personligt certifikat kostar det ca 600 kr. Detta är en avgift FutureLearn tar ut.

Vad innebär MOOC+?

• MOOC+ är en utvecklad form där du i likhet med en traditionell MOOC genomför kursen individuellt under tre veckor, ungefär 4 timmar/vecka.
  • Utöver självstudierna får du också träffa andra studenter online för att diskutera olika moment och insikter kopplat till kursinnehållet, likt en studiecirkel. En kurs med plusmeny helt enkelt.
  • Träffarna handleds och modereras av den lärare som skapat kursen.
  • Träffarna genomförs vid fyra tillfällen, i form av uppstarts- och slutwebbinarium, samt ett webbinarium efter respektive kursvecka.
  • De digitala självstudierna och träffarna hålls på engelska.

FutureLearn

Alla universitetets MOOC:ar är tillgängliga utan kostnad på den digitala utbildningsplattformen FutureLearn. Det är också på FutureLearn du genomför själva MOOC:en ”Karriärplanering: En strategisk start på din framtid”. Tiden du som deltagare har tillgång till denna kurs på FutureLearn är begränsad till tre veckor. När du har registrerat sig för kursen så börjar denna tid räknas ned. Om du vill gå in och börja kursen i förväg, så behöver du betala en avgift för att få åtkomst till kursen under en längre tid än tre veckor. Kostnaden för detta är ca 600 kr, men då ingår även ett certifikat efter avklarad kurs.

Vi rekommenderar dig som vill genomföra denna MOOC+ helt utan kostnad att inte registrera dig för kursen på FutureLearn innan första tillfället med läraren Heather Jacksic den 28 april. Vid det tillfället kommer du få all information om registrering och kostnader för både förlängning och certifikat (som ges ut av FutureLearn). Du kommer även få tillgång till ett kursrum i universitetets egen lärplattform där du som deltagare får tillgång till material, kan kommunicera med andra deltagare i denna MOOC+, etc.

Mer information om kursen

landa jobbet